LEZING ‘DE ENERGIETRANSITIE IN NOORD-BRABANT’ DOOR ANNE-MARIE SPIERINGS

Datum: 10 januari 2023
Tijden: 20.00 – 22.00 uur
Locatie: Cultuurcentrum Tiliander, Oisterwijk

Anne-Marie Spierings, gedeputeerde van Provinciale Staten van Noord-Brabant, zal op 10 januari een lezing houden over de energietransitie in Noord-Brabant.

Korte bio Anne-Marie Spierings

Geboren en getogen in Brabant en opgevoed met de overtuiging iets bij te kunnen dragen aan de wereld. Voor mij is dat het mooier maken van onze leefomgeving. Of het nu gaat om duurzame energie, gezond voedsel, rijke natuur, schoon water of gezonde lucht, ik draag graag mijn steentje bij.

Ik heb Natuurwetenschappelijke milieukunde gestudeerd. Daarna heb ik 16 jaar bij een advies- en ingenieursbureau gewerkt. Sinds 2010 ben ik bovendien politiek actief voor D66. Van 2011 tot 2015 zat ik in Provinciale Staten (zeg maar de Tweede Kamer van de provincie) en voerde daar het woord over onder andere natuur, water en milieu.

In 2015 mocht ik toetreden tot het College van Gedeputeerde Staten (zeg maar de regering van Brabant). Daar heb ik me tot medio 2020 ingezet voor onder andere duurzame energie en gezonde landbouw en voedsel. Op 22 januari van dit jaar ben ik weer actief als Statenlid. Dit keer houd ik me bezig met het omgevingsbeleid, waaronder de Omgevingsverordening.