Lezing ‘Psychologie van geheimen’ door dr. Andreas Wismeijer

Datum: 12 april 2022
Tijden: 20.00 – 22.00 uur
Locatie: Cultuurcentrum Tiliander, Oisterwijk

Iedereen heeft geheimen, maar waarom en wat doet dat met je? Psycholoog dr. Andreas Wismeijer over de psychologie van wat we niet vertellen.

De psychologie van geheimen

Er is eigenlijk heel weinig bekend over de werking van geheimen, terwijl iedereen ze heeft. Wat doet het hebben van een geheim met je? Dr. Andreas Wismeijer spreekt over de psychologie van wat we niet vertellen.

Door zijn onderzoek kwam hij erachter dat mensen grote behoefte hebben om hun geheimen te delen met anderen, mits dit in een veilige omgeving en anoniem kan gebeuren. Iets belangrijks voor jezelf houden, kan negatieve effecten hebben op je fysieke en mentale gezondheid. Aan de ene kant beschermt het je tegen de reacties van anderen, maar tegelijkertijd ontneemt het je ook heel veel.

Over de inleider

Dr. Andreas Wismeijer is verbonden aan Tilburg University en gepromoveerd op de psychologie van geheimen. Hij schreef een groot aantal wetenschappelijke artikelen en twee populair-wetenschappelijke boeken over dit onderwerp. Daarnaast treedt hij geregeld op bij radio- en televisieprogramma’s om te vertellen over geheimen en liegen. Wismeijer is ook een van de oprichters van de website www.geheimenvan.nl, waar mensen anoniem hun geheim kunnen posten. Zijn nieuwste boek is getiteld: Het Geheimen protocol. De psychologische mechanismen van geheimhouding.

Meer informatie

Nadere informatie over de inleider is te vinden op zijn website:
www.andreaswismeijer.nl