Afgelast!
Lezing ‘Corona en het afweersysteem’ door dr. Ruud Licht

Datum: afgelast vanwege de nu geldende coronamaatregel van max. 30 personen, mogelijk dat deze lezing later in het seizoen plaatsvindt
Tijden: 20.00 – 22.15 uur
Locatie: The Inside, Heusdensebaan 48, Oisterwijk

Waarom is Corona zo’n groot probleem, hoe werken testen (PCR, antilichamen), wat zijn B en T cellen, hoe werkt een vaccin? Ruud Licht heeft enige tijd gewerkt bij een laboratorium waar bloed van de bevolking werd getest op antilichamen tegen Corona. Hij besteedt in zijn inleiding aandacht aan zijn ervaring met de praktijk van het bestrijden van de pandemie.

Over de inleider

Dr. Ruud Licht studeerde Medische Biologie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde aan de KU Nijmegen. Hij deed aan verschillende universiteiten onderzoek naar vaccins, auto-immuniteit, stamcellen en tissue-engineering. Momenteel richt hij zich op het geven van onderwijs, op wetenschapsjournalistiek en op het recenseren van wetenschappelijke boeken voor Biblion bibliotheken.
Sinds 2012 verzorgt hij colleges Celbiologie, Biotechnologie, Immunologie en Ontwikkelingen in de Beta-wetenschappen bij het HOVO (Hoger Onderwijs voor Ouderen).

Meer informatie

Een aantal van zijn colleges is online te vinden op:

https://vimeo.com/419856272