AFGELAST!
Lezing ‘Psychologie van geheimen’ door dr. Andreas Wismeijer

Datum: afgelast op 19 januari 2021 vanwege de nu geldende coronarichtlijnen, mogelijk dat deze lezing volgend seizoen plaatsvindt
Tijden: 20.00 – 22.15 uur
Locatie: The Inside, Heusdensebaan 48, Oisterwijk

Iedereen heeft geheimen, maar waarom en wat doet dat met je? Psycholoog dr. Andreas Wismeijer over de psychologie van wat we niet vertellen.

De psychologie van geheimen

Verliefd zijn op je buurvrouw, faalangst hebben, seksueel misbruikt zijn, te veel drinken, verborgen homoseksuele contacten onderhouden, een verrassingsreisje plannen voor je partner. Iedereen heeft geheimen: grote of kleine, schokkende of alledaagse. Zaken waar anderen aanstoot aan kunnen nemen, houden we verborgen om afkeuring, straf, hoon of, het ergst denkbare, sociale uitsluiting te voorkomen.

De bescherming die een geheim biedt, heeft echter zijn prijs. Zo kunnen geheimen leiden tot piekeren en somberheid. Wat weten we eigenlijk over geheimen? Waarom hebben we ze en voor wie? Hoe houd je iets jarenlang geheim? En klopt het dat geheimen altijd slecht voor je zijn? Al deze vragen zullen geen geheimen meer hebben na de lezing!

Over de inleider

Andreas Wismeijer heeft psychologie gestudeerd aan Tilburg University. Na enkele jaren gewerkt te hebben aan de Vrije Universiteit van Barcelona is hij teruggegaan naar TiU en daar gepromoveerd op het onderwerp geheimen. Inmiddels is hij ook verbonden aan Nyenrode Business Universiteit en heeft hij zijn eigen consultancybedrijf, maar de psychologie van geheimen is nog steeds zijn belangrijkste onderzoeksthema.

Wismeijer is eindredacteur van de website www.geheimenvan.nl, waar mensen anoniem hun geheim kunnen posten. Zijn nieuwste boek is getiteld: Het Geheimen protocol. De psychologische mechanismen van geheimhouding.

Meer informatie

Nadere informatie over de inleider is te vinden op zijn website:
www.andreaswismeijer.nl

Aanmelden

U dient zich vooraf aan te melden via deze site. De inschrijving is open 2 weken voorafgaand aan deze lezing. Daarbij geldt vol = vol.

Mocht de inschrijving vol zijn, dan krijgt u daarover een mail en wordt u op een wachtlijst geplaatst.

Aanmelden nog niet mogelijk

U kunt zich nog niet aanmelden. Aanmelding is mogelijk van 5 januari tot en met 17 januari.