Lezing ‘Het beest in de mens’ door dr. Frans Ellenbroek

Datum: 28 september 2021
Tijden: 19.00 – 22.00 uur
Locatie: Cultuurcentrum Tiliander, Oisterwijk

Deze lezing wordt voorafgegaan door een informatiebijeenkomst voor alle leden. Aanvang: 19.00 uur

De evolutiebiologie heeft de laatste decennia veel inzichten opgeleverd over samenleven en samenwerken in de natuur. Ook is inmiddels het besef doorgedrongen dat bijna niets dierlijks de mens vreemd is. Wat kan die biologische kennis ons vertellen over de mensensamenleving en de actuele problemen waar we voor staan? Kunnen we er iets van leren?
Aan de hand van onderwerpen als samenwerking, altruïsme, individualisme, betrouwbaarheid, agressie en geweld probeert Ellenbroek die vraag van bruikbare antwoorden te voorzien.

Over de inleider

Dr. F.J.M. (Frans) Ellenbroek is bioloog, docent HOVO Brabant, museaal adviseur en beeldend kunstenaar. Hij studeerde biologie aan de RU Leiden met als specialisaties gedragsbiologie, ecologie en evolutiebiologie. Hij promoveerde op een onderzoek naar inter- en intraspecifieke concurrentie. Na een kort leraarschap werd hij directeur van Natuurmuseum Brabant (Tilburg). Voor en na zijn pensionering in 2018 was/is hij ook actief als museaal adviseur, docent, beeldend kunstenaar, schrijver en spreker.

Meer informatie

Nadere informatie over het werk en de publicaties van de inleider is te vinden op zijn website:

www.fransellenbroek.nl