Afgelast
Lezing ‘Mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen’ door Herman Bolhaar

Datum: afgelast op 9 februari 2021 vanwege de geldende corona maatregelen, mogelijk dat deze lezing volgend seizoen plaatsvindt
Tijden: 20.00 – 22.15 uur
Locatie: The Inside, Heusdensebaan 48, Oisterwijk

Herman Bolhaar, Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen zal aan de hand van kerncijfers en enkele voorbeelden van casuïstiek een beeld schetsen van de problematiek en uitleg geven over de aanpak van mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen.

Over de inleider

Herman Bolhaar is sinds 1 februari 2018 Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen.

Bolhaar was in het jaar voor zijn aanstelling als senior fellow verbonden aan het Ash Center for Democratic Governance and Innovation van Harvard Kennedy School in Cambridge, in de Verenigde Staten. Daarvoor bekleedde hij diverse functies bij het Openbaar Ministerie (OM).

Van 2011 tot 2017 was hij voorzitter van het College van procureurs-generaal van het OM. In die hoedanigheid was hij voorzitter van de Task Force Mensenhandel. Deze Task Force, met daarin onder meer gemeenten, de Koninklijke Marechaussee, Inspectie SZW, de Immigratie- en Naturalisatiedienst, Kamer van Koophandel en ngo’s, is een aanjager voor een integrale aanpak van mensenhandel. Naast mensenhandel zat ook georganiseerde criminaliteit, medische zaken, de positie van slachtoffers en terrorisme in zijn portefeuille.

Eerder was hij officier van justitie in Breda en Arnhem, plaatsvervangend hoofdofficier van justitie in Den Bosch en hoofdofficier van justitie in Breda. Van 2008 tot 2011 was Bolhaar hoofdofficier van justitie in Amsterdam.

Bolhaar heeft een master in Bestuurskunde en studeerde Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ook studeerde hij Management aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB), de universiteit van California – Berkeley en de Harvard Kennedy School.

Meer informatie

Publicaties van de inleider en eventuele links naar relevante informatie en/of nieuwsberichten zijn te vinden op de website:
www.nationaalrapporteur.nl

Aanmelden

U dient zich vooraf aan te melden via deze site. De inschrijving is open 2 weken voorafgaand aan deze lezing. Daarbij geldt vol = vol.

Mocht de inschrijving vol zijn, dan krijgt u daarover een mail en wordt u op een wachtlijst geplaatst.

Aanmelden nog niet mogelijk

U kunt zich nog niet aanmelden. Aanmelding is mogelijk van 26 januari tot en met 7 februari.