Muziekavond door het Prinses Christina Concours

Datum: 8 oktober 2024
Tijden: 20.00 – 22.00 uur
Locatie: Cultuurcentrum Tiliander, Oisterwijk

Het 75-jarig bestaan van de Stichting Culturele Kring Adriaen Poirters is in 2023 gevierd met een prachtig jubileumconcert waarin prijswinnaars van het Prinses Christina Concours (PCC) optraden. Naar aanleiding van dit concert heeft het bestuur van de Culturele Kring met de directie van het Prinses Christina Concours afgesproken om in het programma van de komende seizoenen een avond te verzorgen met het thema ‘muziek’. De eerste avond waarin dat gebeurt, is dinsdag 8 oktober 2024

Het Prinses Christina Concours gelooft in de kracht van muziek, en stimuleert kinderen en jongeren in hun muzikale ontwikkeling. Ruim 55 jaar geleden organiseerde Ruud van der Meer voor het eerst een concours vanuit een gymzaal van het Haagse Edith Stein College. Inmiddels is het PCC uitgegroeid tot een toonaangevend platform voor muziekeducatie en talentontwikkeling, waarbij telkens gezocht wordt naar de beste verbinding tussen muziek en kinderen of jongeren.

De drie concoursen – het Klassiek Concours, het Jazz Concours en het Compositie Concours – zijn belangrijk voor de doelen van het PCC. De deelnemers treden op voor publiek en jury, krijgen feedback op hun spel en maken kans op prijzen die een boost geven aan hun muzikale ontwikkeling. De deelnemers komen samen en door die ontmoetingen ontstaan nieuwe vriendschappen en samenwerkingen.