Lezing ‘Sluier van de tijd; het verborgen leven van de kunst’ door dr. Benjamin Rous

Datum: 9 januari 2024
Tijden: 20.00 – 22.15 uur
Locatie: Cultuurcentrum Tiliander, Oisterwijk

Over zijn meest recente boek ‘Sluier van de tijd’

Hoe schilderde Vermeer zijn iconische Meisje met de parel? Welke gedaanteveranderingen onderging Susanna en de ouderlingen van Rembrandt? Heeft de restauratie van de Sixtijnse Kapel ons dichterbij Michelangelo gebracht? En is de duurste ooit geveild nou wel of niet van Da Vinci?
In Sluier van de tijd vertelt Benjamin Rous welke geheimen er schuil gaan onder het oppervlak van bekende en minder bekende kunstwerken.

Een kunstwerk geeft niet alleen geheimen prijs als je alleen naar de buitenkant kijkt en de tijd versluiert wat we over kunstwerken weten. Hoe kunnen we die sluier oplichten?

Over de spreker

Benjamin Rous (1979) studeerde Mediterrane Archeologie aan de Universiteit van Amsterdam. Momenteel coördineert hij onderzoeksprogramma’s bij het Netherlands Institute for Conservation + Art + Science +. Dit zijn programma’s die wetenschappers van verschillende disciplines bij elkaar brengen. Toonaangevende erfgoedexperts werken er aan innovatieve manieren om kunst te bestuderen, te presenteren en te behouden.